Return policy

Ångrar du ditt köp sker returer på egen bekostnad. Vid reklamation eller om vi skickat fel vara står Marley Roots för returfrakten.

Hur ska jag returnera en vara?

Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. Tänk på att du som kund, vid retur, ansvarar för att varan inte skadas i transporten tillbaka till oss. Om du har kvar det transportemballage som vi använde för att skicka ut artikeln är det bra att använda detta även för returen. Saknas detta bör du tänka på att artikeln kan utsättas för stötar under transport så ett ytteremballage med stötdämpande material mellan detta och artikelns förpackning är bra att använda. Som kund ansvarar du även för att artikeln inte försvinner i transporten, varför det rekommenderas att använda ett transportsätt som har ett kollinummer som går att spåra.

Återbetalning

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan.
Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Ångerrätt

Du har som konsument rätt att ångra ditt köp, den så kallade ångerrätten eller ångerfristen. Den gäller under 14 dagar: från dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om det gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information/godkännande. Det måste tydligt framgå i ett meddelande till oss när du smickra tillbaka varan, att du tillämpar din ångerrätt.

Undantag från ångerrätten

Om priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös, förlorar du ångerrätten.